Rutger

Van nieuws tot realityprogramma’s en van meercamera-registraties tot videoclips: Rutger is een ervaren, allround cameraman en heeft al veel klussen op zijn naam staan. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland.

Een bijzondere ervaring voor Rutger was toen hij een documentaire draaide voor Videoland over prins Constantijn. “Het blijft toch bijzonder om bij een prins aan de eettafel te zitten.” Een ander hoogtepunt is de videoclip van het nummer ‘17 miljoen mensen’ die hij draaide met Davina Michelle, Snelle en DI-RECT in een leeg Ahoy. Deze video ging viral in corona-tijd.

Vooral de spanning van de juiste locatie, camera op je schouder en niet weten wat er op je afkomt, maakt dat Rutger ook graag voor het nieuws draait. “Je weet van tevoren niet wat er gaat gebeuren en dat maakt het draaien voor nieuws zo spannend.”

Met zijn Groningse nuchterheid kan hij goed onder druk presteren en kan hij met iedereen overweg. De meeste energie krijgt hij als het lukt om het gevoel dat hij op een locatie ervaart, door te geven aan de kijker.